Този ден продължава година -
петдесетата...
Лудото време отмина.
Остаряха момчетата.
А момичето свърна на ъгъла -
буйни коси разлюляло.
Отекваха стъпките дълго.
Но назад не се върна - за жалост.
Запиля се - с усмивка на устните -
и до днес не признава умора.
Доверява се още на Пушкин:
"Любви все возрасти покорны"...
© Иванка Гичева All rights reserved.