Jan 13, 2022, 8:11 AM

Тренировки за празника 

  Poetry
310 0 2


Да си мислиш, че си младо конче,
а да се окажеш стар кобил...
Снощи ти предложих по галонче.
Само двайсет грама си изпил.

После почна нещо да пелтечиш,
даже ми налиташе на бой.
Потника си с ножа взе да режеш.
Взе да дърпаш панталона мой...

Как се пие - каза - без салата?...
Имаше салати точно три!
Верото надигна на чешмата
и шишето цялото изпи....

Срамота е всичко да разкажа.
Двайсет грама, а какъв резил.
Има снимки. Ще ти ги покажа.
Истински пиян птеродактил...

Е, Кобилкин, нося по патронче.
Скоро ще е Трифон зарезан.
Докажи ми, че си младо конче,
нищо, че си вече оседлан.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Усмихва, добре написано. Как беше - увидимся под столом, гледай да се уговорите, че да не отиде коня у ряката другия месец...
  • Приятно...
Random works
: ??:??