Oct 19, 2008, 10:03 PM

Търсене 

  Poetry
822 0 3
 

              Търсене

 

Мил и съкровен -

            един единствен образ.

Търсят... Меки пипала

провират се в тълпата.

Опипват... търсят.

Поглед жаден взира се,

обръща всеки... не, не...

         Тръпне всеки нерв

                  и всяка клетка

                           във очакване.

Блажена топлина гърди

залива и пълни ги с наслада.

И пак, и пак...

Две тъжни, уморени,

чакащи очи

в тълпата се провират.

    Но ето спират те, замръзват

                и блясък ги пронизва.

      Сърцето бие лудо,

                пръска се

          и кръв гореща то разлива.

   И въздуха горещ е,

сухи устни той допира.

Две тъжни, упоени,

галещи очи

се взират в други две очи -

топли, мили,

             благословени.

© Богдан Велков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??