Търся под наем...
... семпла квартира в незнаен квартал,
мъничко тъмна - прозорците малки са.
Входа в нощта трудно би разпознал.
В банята тук, на една закачалчица,
двата халата се гушат щастливо.
Заради чести разходки на слънце,
тук е разхвърляно, но приветливо.
Даже продава надежда на зрънце
туй място шарено.
Ще изпревари
не в суетата, а в щедростта
даже героя на Джани Родари.
А пък когато една самота
тихо пристъпи наблизо до прага,
силно надушва любов и надежда,
после веднага припва да бяга.
Търся квартира. И ти се оглеждай.
© Владислава Генова All rights reserved.