Jul 19, 2019, 7:36 AM

Участие 

  Poetry
160 1 2

УЧАСТИЕ

 

Светът се страхува от атомни бомби,
от насочени в различни посоки ракети...
Пораженията биха били тежки, ограмни,
дори заличени човешките земни пътеки.

 

Светът се страхува, но сляп не подозира,
че Трета световна е започнала, тук е...
Гледа пророчески одухотворени филми,
но не може пердето от очите си да смъкне.

 

Камъкът се е използвал да смели житото,
но и да убива - враг, или жертва за храна.
Винаги ръка за ръка доброто и злото
са вървели, дори в братоубийствена война.

 

Днес новите технологии ни възхищават.
Генни открития служат на медицината.
Но военните всичко веднага присвояват.
Велможи се съюзяват, нагазили в тинята.

 

Под обстрел е пространството виртуално,
но зад него са милиарди невинни съдби.
Разместват се човешки пластове нахално.
Неизвестно е... на къде светът сега върви?

 

Неизвестно ли? Да. - За тълпата държави,
които не знаят как, на къде да се ориентират.
Военната промишленост страха овладява,
докато светът се разпределя от Великите сили...

 

А ти, човече, без да знаеш... във всичко участваш!

 

18 07 2019

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??