На Е.Б.- един добър човек и приятел.
Когато светът почернее
и мрака погълне деня,
спомни си тогава за мене.
В дома ми светъл ела.
Когато компасът се счупи
и нямаш пътека в нощта.
Когато доброто се губи-
в дома ми приветлив ела.
За теб ще запаля камина,
ще сложа красиви цветя
и свещи- цяла дузина.
В дома ми топъл ела.
При мен ще намериш утеха,
при мен ще откриеш покой.
Скрий се под моята стряха.
Влез! На прага не стой.