Jul 16, 2007, 2:20 PM

В килера 

  Poetry
1750 6 13
Удобен съм ти като стара дреха;
като клише за евтин некролог;
като изказана наум утеха...
като любов със дата и със срок.

А бях аз Марс, а ти Венера -
от всичките звезди една.
И водих бой да те намеря,
а те изгубих без война...

Проблясват в тъмното следите
и мамят ни: "Напред! Напред!".
Отдавна вече не разчитам,
че ти ще тръгнеш без билет.

Лице на светлото ми вчера,
обичам те дори така!!!
Ще ме намериш във килера
в купа с полезните неща.

© Илиян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??