Jul 21, 2006, 2:31 PM

ВЕЧНОСТ И МЪДРОСТ 

  Poetry
515 0 2

Кой пръв Родопа нарече те -
Орфей или аеди - странници.
Величието, тайнството ти вечни са,
приют намерили във славни страници.

Как ли се ражда твойта песен -
с ромон при извор на поточе,
с повей на вятъра в пастелна есен
или с реката, що пред мен клокочи.

А може би това е звук
от чанове стогласни прероден,
втъкан във халищата тук,
скътан смирено във вековен плен.

Пусни го ти на свобода
да пее, да събужда за живот
и виж как твоите чеда,
изстрадали в борба за чест и род

изправят гордо светнали чела,
духът им силен носи се навред.
Вървят след песента - вълна
и заедно я следват все напред...

Родопа, майчице прекрасна,
на Арда, Чая, Перелик,
с добро закърмен в теб отрасна
народ достоен, мъдър и велик !

09.09.2000 год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На Светльо пак благодаря!
  • Добре, цяла нощ ще търся подходящото за редакцията, ако трябва, та да си го оправя Има цял уикенд, дано ми провърви, пак ми се отзова на помощ в труден момент - благодаря!
Random works
: ??:??