May 1, 2021, 8:05 PM

ВеликДенско огънче 

  Poetry » For kids
693 2 19

ВеликДенско огънче плахо гори

във шепите детски. Свещица.

Пренася тя истини - божи лъчи.

Запалена в храм вощеница.

 

Запяват камбани и славят мига,

във който Христос е възкръснал.

Изпращат ни вяра - горчива сълза

от силата бяла на Кръста.

 

И химните святи прославят света.

Иконите жажда подклаждат.

Разцъфват усмивки, ухаят цветя.

Във пролет денят се възражда.

 

ВеликДен е. Писани цветни яйца

даряват се в слава на Бога.

Да има надежда за бъдни дела.

В душите... любов светлоока.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??