Nov 3, 2011, 8:20 PM

Венера и кръв 

  Poetry
414 0 0


Венера и кръв
Като статуя през нощта
Жертвоприношение
На боговете легнали на бездомно празно легло
И пак им е тясно
На дяволите

Венера се връща
Под моста където колите
Оставят следи по стените
Тебешири
Някой
Се е забързал за някъде

Терапия вкъщи
През прозорците е по-топло
И думите ми са само за мен
Никога повече няма да е същото
Трезво
Сухо
Изгубено

Усмихвам се на себе си
И се намръщвам

Венера
Някъде
Продадена на някого
Колко цигари си смачкала
В дланите си
Преди да се научиш

И когато се взираш
С надежда
В нарисуваното по паважа
Утро
Колко още мислиш ти остава
Колко си изплашена
Можеш ли сама да се оправиш

 

02 Ноември 2011

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??