Nov 27, 2019, 1:50 PM

Връщам се скоро 

  Poetry
385 0 0

Връщам се скоро

 

Ако имаш вяра, колкото снапово зрънце,

издигни към мен ръце

и каквото и да пойскаш в име мое,

вярвай че си го получил и ще бъде твое!
Не сте пойскали, не съм ви дал,

а в словото съм ви казал...

Хлопай те и ще ви се отвори, 

слушай те словото какво ви говори... 

Словото, което съм аз, слушай те вие, моят глас!

Да се обърнете към мен ви призовавам,

но вие да решите сами, ви оставам,

аз никого не принуждавам...

Но мъчно е да гледам как народа ми погива

от незнание и сред вас вярващи, но без покаяние... 

Аз искам към мен всички да се обърнете, 

дори отпадналите, чакам да се върнете... 

Ето стоя на вратата, дали ще ми отвориш, 

чакам с молитва да ми отговориш... 

Да кажеш:

-Исусе, Ела в моя дом, в мен...

и аз ще бъда с теб, до последния ти ден!

Искам всеки от вас, да ме приеме,

връщам се скоро, не губете време... 
Искам всеки, да повярва в мен,
да ме изповяда и да бъде спасен!
Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, 

а осъдени са вече тези, който не вярват в мен. 
В свят живот, сега ви призовавам,

да не ви кажа в онзи ден,

махне те се от мен... не ви познавам!
Живота за мен, живей те на земята

и ще бъдете с мене на небесата, 

а ако паднеш и към мен се обърнеш, 

отново ще те приема, ако поискаш да се върнеш... 
Не се отчайвай, ако потъваш в яма, 

с теб съм, дори в бурята, отново сме двама... 
С теб съм съм в страдание, не те оставям, 
но понякога в трудност те поставям...
Да видя дали ще се откажеш от мен, 
и който устой до край ще бъде спасен...
Понеже тясна е портата и стеснен е пътят,

който води към живот и малцина сте онези,

който ще го намерите, 

затова ви говоря, искам да ме разберете...
Не искам така безнадеждно децата ми да плачат,
знаете ли сълзите ви за мен, колко много значат,
чакам да ме потърсите от сърце и душа, 
тогава ще ме намерите и аз ще ви утеша!
Това е моето слово за вас го предавам, 

вие сами да решите, аз ви оставам, 

всеки по който път иска да поеме, 

дали по друг или по моят и с мене, 

но имайте вяра и не губете време... 
Много скоро ще се върна аз,

но дали ще намеря вяра у вас, 

побързайте и се обърнете към мене, 
побързайте и не губете време!
Обърни се в ден на напаст и аз ще те избавя, 
и ти ще ме прославиш, никога сам,

няма да те оставя,

дори ти да ме забравиш... 
Призовавам ви сега към мен се обърнете, 

идвам много скоро разберете, 

чакам към мен да се обърнете аз,

 искам да има и вяра у вас... 
За вас е не възможно, но за мен,

всичко е възможно и всичко е възможно

за този който вярва... 

И ако имаш вяра,

колкото снапово зрънце, 

издигани към мен ръце
и каквото и да поискаш в име мое, 
вярвай че си го получил и ще бъде твое!

© Виктория Йолова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??