Jul 23, 2006, 12:11 AM

White willow's witchkraft 

  Poetry
605 0 6

www

/еньовденско/

С най-чистата любов ще те опия,
изворче сърцето ми ще стане.
Заклинанията действат, и магията
ще те стигне, здраво ще те хване.

Не, наистина, не си измислям -
менчето с мълчаната вода от снощи,
дето там оставихме, ще плиснем...
Ех, не можеш да си спомниш още...

как се спусна кротко край тополите,
спря до мен и бялата чешма.
...после цяла вечер си говорихме,
тъй гълчавата догде не спря...

...и луната се заплете в клоните,
ожаднели тополите търсеха небе.
Кучетата нещо там подгониха...
сянка беше или не, ...не бе...

...и петлите селото разбудиха
и каруца затрополи в тъмното.
Даже ние с тебе се учудихме
как сред приказки се беше съмнало.

22.07.2006 год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??