Jan 9, 2024, 6:45 AM

Юри, космосът, планетите и всичко останало 

  Poetry » For kids
315 1 20


Към небето и звездите
гледаше със обич Юри.
Там летеше със мечтите
сред планети, все сладури.

Някои, от шоколад,
други, даже от сметана,
или цял бонбонен свят
с карамелени поляни...

И навсякъде ще кацне
ще разгледа, ще опита.
Тоест, леко ще похапне
и отново пак отлита.

Тъй откриваше вселени
и изяде сто планети,
но създаде куп проблеми
на учените във главите.

Открият те със телескоп
някакъв далечен свят,
но следва после силен шок -
Изчезва той и шах, и мат...

Или парче от него няма
и с вид е на полуизяден -
Астрономите изпадат в драма
незнаещи, че Юри бил е гладен...

А той върви си и мечтае
за следващата, но от крем.
За техните проблеми и не знае
от красотата звездна запленен.

Така минава времето на Юри -
В космоса лети и не се спира,
а учените с теореми, звездни бури,
обясняват случващото си в' всемира...

06.01.2024.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??