Художници на букви, слава вам.
Азбуката искам да възхваля.
От книгите, културен, земен храм,
любов сега, душата ми разгаря.
Със трийсет знака, цял един народ,
е съумял в света да оцелее.
Трийсет знака - смисъл за живот,
трийсет знака - родна епопея.
Не всеки има Божий благослов,
да съхрани език за вековете.
С отдаденост е нужно и с любов,
да е закърмено сърцето.
Колко вяра нужна е и смелост
да тласнеш свойте, в предните редици
и да завършиш почнатото дело,
преборил съществуващи езици.
Но страх пред братска вяра не вирее.
Свята слава в тези трийсет знака.
С книжовността човек ще оцелее,
както буквите ни, с обич оцеляха.
© Валентин Йорданов All rights reserved.
както буквите ни, с обич оцеляха.....Браво Вал!