Sep 11, 2014, 6:17 PM

За чиста природа 

  Poetry » Civilian
434 1 0

За чиста природа

 

Дали обичаме природата?

Разбира се – обичаме я, милата!

Защо тогава я нараняваме?

Защо тогава я замърсяваме?

 

Защо взривяваме нейните недра?

Защо затлачваме реки и езера?

Дори и океаните безбрежни

не страдат ли от нашите боклуци вредни?

 

Телевизията родна зове ни всеки ден:

“Да изчистим България за един ден!”

Не за ден - за триста шестдесет и пет дни

трябва да чистим нашите земи!

 

Не само да чистим, трябва да пазим!

Нима равнодушно боклуци ще газим?

Трябват ни нови, строги закони

и санкции строги за всички виновни.

 

А на оръжията нека кажем “Не!”

Оръжията нека рециклираме!

Войни да няма вече. Да ги победим!

Човечеството и земята да спасим!

 

 

 

 

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??