Какво за теб е любовта-
магия, красота, мечта?
Можеби нещо уникално, без цена
или просто невинна детска игра?
Любовта за теб е куклен театър
изваян със декори от лъжа.
Завесите- безкраен вятър,
сцената- пропита с болка и тъга.
Ролята на всяка кукла ти избираш,
дирижирай нейната съдба,
най-невинното от нея взимаш
и после я захвърляш във сметта.
Хиляди марионетки в твоята пиеса,
където главния герой си ти-
актьор коварен, ловко със намеса
дърпа техните конци.
В живота без любов живееш,
изпълнен си със фалш и суета,
да обичаш силно не умееш,
играеш по своите си правила.
© Дари All rights reserved.