Mar 10, 2007, 10:29 PM

Зайчето върви и плаче 

  Poetry
802 0 8
Зайчето върви и плаче.
Щото Лиса му каза, че
ако някога й падне -
веднага ще го нападне!

И за друго Зайо плаче:
щото Вълчо му каза, че
ако някъде го хване -
само зайци ще му стане!

И за още Зайо плаче:
щото Мечо му каза, че
само ако се покаже -
с лапата си ще го смаже!

Ама че противни хора!
Все ругаят без умора!
Всеки вика срещу Зая,
а защо - и той не знае!

Че като се разядосах!
Че като ги цапардосах!

Лиса като луда бяга!

Вълчо на гърба си ляга!

Мечо с лапите си рие -
в миша дупка да се скрие!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??