Oct 23, 2006, 11:16 AM

ЗАКЛЮЧЕНИ ВЪПРОСИ 

  Poetry
630 0 17
ЗАКЛЮЧЕНИ ВЪПРОСИ


Толкова много излишни въпроси
трупат се ден подир ден.
Тук или там си!? С кого си?
Отговор чакаш от мен!

А аз съм тук, и там, и навсякъде!
От доста време! Как не разбра!?
Под ключ съм, а душата крилата е
в рамки не можеш ти я побра!

Тук съм - обсебващо стара,
доволно преситена, мъдра жена.
Там съм - момичето гонещо вятъра,
по мокрия пясък, с разпиляна коса!

Тук съм! - Окован е духът ми
с тежки вериги от суета.
Там ли съм!? - Вилнее греха ми,
пречистен влудява света!

На толкова често ненужни въпроси,
не чакай отговор с дъх притаен!
Хвърли ключа в краката ми боси!
Пази и обичай момичето в мен!

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??