Oct 9, 2010, 10:34 PM

Заключва ли се жаден зов 

  Poetry
544 0 4

Понякога се питам -
защо все още вярвам безразсъдно
в чудеса и приказни химери,
в молитвата на пламъчето лумнало,
в крила на пеперуди...
И чакам някой да намери
от моя извор живата вода
и с шепи да ме пие с дъжда,
да грабне вятър от косите ми
и да рисува във очите ми,
да надникне във душата ми
и да пие слънце от сълзата ми.
И аз да мога кротко да обичам,
да мога с обич да се вричам,
да се приютявам в топлото на устни
и да сияя от целувки чувствени.
Защото още вярвам и без да питам,
защото жива съм и в облаците скитам
и хубаво ми е така -
да вярвам силно в чудеса!

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти Радослава!!!Нека и през Новата година сме все такива романтични идеалистки,вярващи в чудеса и мечти!Пожелавам ти много прекрасни мигове и светли празници!
  • От една порода сме, личи си!
    Много хубаво стихотворение, поздрави!
  • Вярвай, защото чудесата още ги има! Поздрав!
  • Продължавай да вярваш! Харесах!!!
Random works
: ??:??