Jan 13, 2009, 4:10 PM

"Запомни ме" 

  Poetry
690 0 4
"Запомни ме"

Черна птица гнездяща в скалите съм,
сам  живея на острия  връх,
летя на крилете с надеждата,
завинаги запомни ме такъв...
Хищник гладен съм, див и препускащ,
в тяло силно с бушуваща кръв,
опитвам да хвана мечтите си,
сега запомни ме такъв...
Във водите съм тих и спокоен,
заложил дълбоко своята стръв,
плувам на живота с вълните,
ако искаш запомни ме такъв...
Във земята съм с корени впити
да посрещна утрото пръв,
да се стопля с лъчите на мислите,
ако можеш запомни ме такъв...
С хора съм, вървя под небето
с хвърчило в ръцете, с опъната връв
любовта  си искам да издигна високо
някога, някой ме помни такъв...

© Дидо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??