Mar 22, 2005, 2:58 PM

Защо... 

  Poetry
703 0 2

Защо във мрака всеки ден се раждаш,

 позволявайки им зад гърба ти да се смеят?

Защо сърцето си им даряваш,

 позволявайки им за дребни монети да те продават?

Защо така сляпо ги обичаш,

 позволявайки им лицемерно с теб да се гаврят?

Защо предпочиташ мълчаливо да страдаш,

 позволявайки им да изтъкват фалшивата си гордост?

Затова ли бориха се преди години героите,

 за да дълбалят в раните ти страхливците сега?

Затова ли проливаха кръвта си те,

 за да продават гробовете им на чужда кръв?

Затова ли наричат се с твоето име,

 за да грабят повече от теб сега?

Затова ли сега си по - малко от длан,

 за да нахраниш завинаги алчността ИМ???

© Марина Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??