Jan 10, 2009, 8:23 AM

Защото ме обичаш 

  Poetry
499 0 2

Защото ме обичаш, 
ме пазиш от дъжда
на думите изричащи
проклятие и смърт.

Закона ти, суров,
превърна в Благодат,
извади ме от ров,
наречен само "ад".

Отвори в мен вратата
и тих любовен огън
попари самотата.
Отворих аз очи,
поех накрая въздух...
в сърцето ми звучи
спокойствие и музика.

Дали е тя прелюдие
към нов хвалебствен химн?
Пропъди тя заблудите,
че любовта е само дим.
. . .


© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??