Oct 25, 2006, 2:52 PM

Здравна каса 

  Poetry
525 0 2


ЗДРАВНА КАСА

Хронично е и прилепчиво...

при толкова симптоми

приканва настойчиво.

О, бих добавила, че даже е заразно.

Пандемия ще пламне скоро.

Тревожа се, но... може би... напразно.

 

Хронично влюбване е.

Да... ама не.

Да... перманентно –

кохерентно.

Никак не е зле -

и чупи "костеливи" орехи,

прекрасни, very gentle.

 

Ех, доктор Иванов... без тоя тик!

със вас да споря съм готова -

о, не и не –  какъв ти антибиотик...

било и панацея, и отрова...

 

И?... невролептик!...

Нима дотам ще свърши

пролетния пик...

Не ми предлагайте

и антидепресант.

Такава пролет е –

а аз пък – арестант!

 

Обезболяващи, аналгетици...

А, и... диоптъра на двете ми очици.

Докторче, дай нещо... по-така,

рецепта даже не ми трябва -

масаж на ушна мида със ... ръка

на него само се надявам.

 

Послеслов:

  – Ей, Янке, биеш път дотук залудо!

   - Благодаря Ви, доктор Иванов!

 Душата се отпусна в благо чудо – 

 ще се намерим в хроничната Любов!

 

:-))

 

ДЕЙНА

23.10.2006

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересна тема,добре поднесена!
    Поздрави!
  • Мери, за хронично влюбване трябва един еротичен масаж и повече любовно хапче!!! Никаква здравна каса. Поздрави за стиха!!!
Random works
: ??:??