Feb 14, 2012, 10:32 AM

Зеленчукови гатанки 

  Poetry » For kids
760 0 20

I.
Оранжево вретено
с опашчица зелена –
ще сготвя с него супа,
а Зайко ще го хрупа.
От братовчеда Борко
разбрах, че туй е............(вокром).

II.
Зелени и засмени,
в сто ризи пременени,
търкулнати в полето
куп рошави кълбета.
Какви са хубавелки –
наричаме ги...........(иклез).

III.
Ако си гризнеш - парят,
езика ти изгарят,
та чак сълзи избиват
от толкова лютиво.
Приличат на мишлета
тез мънички..............(ателшуч).

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??