May 6, 2020, 6:41 AM

Зима 

  Poetry
863 1 2

Трудно дойде тази зима проклета

Нямаше сняг нито мраз из града

Нямаше преспи, ни бели пътеки 

Нямаше помен от тежка мъгла

 

Никаква зима, и пролет не беше

Слънце блестеше и после не щеше

Нямаше страст или някаква тръпка

Даже по сливите нямаше пъпки

 

Както е зимата, така е в душата

Зима без скреж, а душата без дух

Нито набрах си навреме надежда

Нито с пантофи от сън се обух

 

Тръгвай си вече, зима проклета,

Недорешена като жена

Дето обича ту до полуда

Ту те изгасва с лека ръка

 

Бъди или бясна като фурия

Катo люта ракия сладко изгаряй

Всичко, което желаеш да имаш.

Или угасвай и после избягай

© Volinka Augustenborg All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??