Dec 27, 2021, 7:28 AM

Зимна приказка си ти 

  Poetry » For kids
1366 4 19

Танцува сняг сред бяла тишина.

Красиво е отвън, а във душите

настъпва мир. Под топла пелена

къщите сънуват си мечтите.

Притихнали вълшебства под чардак

с преспи натежали се прегръщат,

препращат светлина и с поглед благ

прозорците в светулчици превръщат.

Запяват клоните с кристален глас,

а вятърът умело дирижира

симфония прекрасна, що в екстаз

музика вълшебна композира.

 

И нека, рожбо, в тази зимна нощ

приказка любима ти разкажа,

та сладко да заспиш във „кош“

и в сън красив усмивка да положиш.

А баба ще те гледа през сълзи

от радост, че те има във живота,

най-свидния подарък си ми ти,

снежинката... що топли небосвода.

Мелодия си още, лъч щастлив

и изгрев за настъпващото утре,

които след съня си... като в стих,

света ми с` звънки думи ще изпъстриш.

 

26.12.2021

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимни приказки за лека нощ »

11 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??