May 18, 2007, 12:01 PM

Звезда 

  Poetry
665 0 18
Звезди!...
Колко много звезди!
По дълбокото черно небе!
Като улични лампи засветили!
Като малки светулки в нощта!
Ще си направим въже!
Ще се вържем за ръце
и ще поемем!...
Нагоре...
Нагоре...
Нагоре...
Към дълбокото, черно небе!
Звезди!...
Колко много са те!
Като суха поляна със свежи цветя!
Без зелена трева, без свежа роса!
Ще си откъснем от тях!
Ще си направим букет!
Ще си свием венец!
Ще го сложиш на мойта глава!...
Ще светя...
Ще светя...
Ще светя...
Като малка, искряща звезда!
Звезди!...
Колко много звезди!...
Една аз ще бъда от тях!...
И... ще светя за теб!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??