gurhito

ХЕРМАН ХЕСЕ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА

Причината, поради която един поет рядко може да се прехранва от работата си, но хиляди журналисти могат, е, че хората изразходват 90 процента от това, което харчат за интелектуални нужди, за вестници. Така че това е добра ливада, където мнозина могат да намерят своя фураж. И вероятно голяма част от тези журналисти са честни работници и добронамерени хора и нямат представа, че те и техните вестници изграждат стена, която разделя хората от духа. 

Херман ХЕСЕ

Поетът не живее от това, че изсвирва на читателя хубави неща, а единствено защото чрез магията на словото показва и тълкува на самия себе си своята собствена същност и преживяванията си, били те красиви или грозни, добри или лоши.

 

 

Довери се на този, който може да види три неща в теб: Тъгата зад усмивката ти. Любовта зад гнева ти. И смисъла зад мълчанието ти.

~ Шекспир ~

 Който се преструва, че подтиква хората към размисъл, него го обичат. Който наистина го прави, него го ненавиждат.

Олдъс Хъксли 

 

Selected works
88 results
Казано директно, лично аз, до ден днешен, не съм се срещал с нито един човек, който да се смята за по-глупав от мен. А вие срещнахте ли човек, който да се смята за по-глупав от вас? Много ми е любопитно, не че ме интересува, защото и аз се смятам за по-умен от вас – точно така, както и вие се смятат ...
  691 
Истинските Жени карат Мъжете да бъдат уверени в себе си, а останалите... ги карат да харесват Чуждите Жени!
  401 
Умът и интелектът не са гаранция за никого на този свят,
че той няма да извърши нещо малоумно!...
  517 
Светът отдавна е заслужил моето Уважение въпреки мухите, кърлежите, отровните змии и хамелеоните, но - не и човекът!... Не, че някога хората са знаели какво правят - те и днес, 2018 години след Христос, все още не знаят какво правят. "Прости им Боже, те не знаят какво правят."
  338 
Вярно е, че на Земята има много умни хора, но явно... те са малцинство!
Рядко се смее този, който постоянно се подхилква!
Костенурките никога не поглеждат към небето... от страх да не паднат по гръб!
Каквито и грандиозни сметки да правим за бъдещето, накрая (като дръпнем чертата) все се оказва, че с ...
  1278  13 
Random works
: ??:??