Нощта е тиха, спокойна
и полъхът липсва дори,
нощта е нежно потайна
прикрила нашите спомени.
Нощта е чудно красива
с безбройните свои звезди,
които блещукат и сгряват
безпътните наши души.
Нощта е толкова топла и нежна
като прегръдките, с които ме дари
и в тъмнината на своите сенки
тя пази страстта от отминалите дни.
© Марина Стоянова Todos los derechos reservados