От днес съм половин вековна.
Вече съм стара госпожа,
Праведна или греховна,
И аз не можах да разбера.
Животът сплетох в плитка тежка,
Опитвах се добро да върша,
А все оказваше се грешка -
Горчиви сълзи често бърша.
Гнездо си свих - не го запазих;
Изгледах пиле, но отлитна;
Съпругът даже не намразих,
Макар че настрани политна.
Да бъда весела все искам,
На пук на всичко да се смея
И над съдбата да се кискам,
Че иначе ще полудея.
Аз пъстри панделки ще връзвам
На плитката си, най-накрая,
И вече няма да прибързвам -
Така си мисля, но не зная.
А следващите 50
Ще ги живея динамично,
Но нека старото сърце
Да си остане романтично.
© Нели Todos los derechos reservados