11 dic 2008, 2:18

* * * 

  Poesía » Para niños
580 0 2
Eдна звезда в небето
по-ярко от другите блести.
Една звезда с красивия си блясък
отговаря на детските очи.

Те умоляващо гледат към небето -
чакащи своята изненада;
очаквайки някакъв подарък,
макар и надежда за тях да няма.

Но ето, че звездата така блестяща
превръща своя блясък в шейна,
която забързано преминава
над къщи, планини и поля.

На шейната белобрад дядо с голямата си торба,
подкарал седем елена към послушните деца -
подаръци от сърце да им раздаде,
за да направи щастливо детското сърце.

© Александра Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??