16 nov 2017, 11:52

*** 

  Poesía
234 1 3


Необитаемите къщи 
са с хлътнали покриви. 
С избелели страни. 
По тръбопроводите
засъхва мастило. 
От строшените им 
бронирани очи
се веят мръснобели завеси. 
Те вече не напомнят
за знамената от едно 
триумфално минало. 
И без набезите на 
Големия лош вълк
картонените тухли
лесно се разтурят. 
Само лек повей... 
Ако има сред останките 
все още живи, 
нека бъдат спасени! 
Изгорих до основи 
писмата.

 

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??