Ето, мина и април
и денят не е така унил!
Слънцето от раничко пече,
скоро май, ще става за море!
А цветята в нашата градина,
с цвят дъгата ни надмина.
Весело стъбла накланят
и с красотата си подканят!
Всяко аромат си носи,
за целувка сякаш проси!
С прелест то ни се кокори,
сякаш със очи ще проговори!
Маха люлялът на двора
и краде със поглед взора.
Аромат дарява той
и привлича пчели безброй.
Всяка мъничка гадинка
щъка в нашата градинка.
Мравки, бръмбари, комари
бръмкат като господари.
Птици мътят по дървета,
имат мисия не лека.
Други пеят песен звучна
никак тя не ни е скучна!
С хор природата приглася,
радост на сърцето внася!
Гордост е сред тази красота
да се чества празник на труда!
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados