1 ago 2017, 7:58  

100 начина в живота да успяваш 

  Poesía » De humor
1018 1 10

(Монолог на ласкателя)

 

Да, четката! Това е инструментът,

в живота  който най-добре ми служи.

Спасява ме в най-сложните моменти,

и за успяване  е  много  нужен!

 

Размери – малки, средни и големи.

И косъм за началството подбирам!

С най-късия си четкам без проблеми

в отдела   шефчето! И черпя  бира.

 

Със среден косъм обработвам  „Зам-а“ -

на направлението наше, значи!

Прашинка върху него хич да няма

се грижа добросъвестно. Обаче,

 

това за благоденствие не стига.

И грижи допълнителни  полагам.

Пък той по стълбицата ме издига.

Не мисля,  че със нещо се излагам!

 

Голямото началство – личност ярка,

така не може  просто да се четка!

На него му приляга  баданарка,

но трябва точно да си правиш сметка!

 

Ама пък случи ли се да го срещна,

( аз случая  си го организирам),

не се щадя, в краката му се плесвам,

и бързичко чепика му полирам!..

 

Оттам нагоре съм  прахосмукачка...

дори и пърхота му отстранявам.

Равнявам се по неговата крачка

и  „линията” строго  съблюдавам.

 

Закашля ли внезапно – реагирам:

ръката  пред устата му поставям,

и аз прокашлям, тона коригирам,

от солидарност даже се задавям...

 

И пърхам със крилца около него,

/в горещото и вятър тъй му правя!/ ,

пропъждам по-нахалните колеги,

с обслужването сам добре се справям.

 

Че гледали ме другите накриво?...

Ми  нека  духат супата тогава!

И консултации за тях откривам –

100 начина  в живота да успяваш”

 

Без качества не  можеш да напредваш,

в живота днешен - сложен, безотраден!

И трябва „Правило 1” да следваш:

„В началото  е четката!”... Така, де!...

© Роберт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Има ги и тях, за съжаление!...Благодаря, че надникна и тук, Валя!...
  • Има и такива носни кърпички в живота. Аз така им викам. Те освен да слугуват, да се забърсваш в тях, за друго не стават. Чудесно си ги пресъздал, Роби.
  • Привет, Меги!...Също толкова усмихната да е и вечерта ти!...
  • :D :D :D
  • Марги, Василка, Албена, Силвия, и Вили, благодаря ви, че отново сте ми гости!..Знам, че лирическият ми герой не е никак симпатичен, но такива като него ги има много в живота и трябва да ги показваме с философията, която изповядват, нали?
    Приятна вечер ви желая!
  • Ех, как ги обичам такива. Любимци са ми.
    Поздрави, Роби.
  • Неизчерпаем си, Роби! Тук няма нужда от баданарка, браво!
  • Неизчерпаем извор на остроумие си, Роберт!... Смях се от сърце! Всъщност такива хора са жалки... Поздравления за брилянтния стих!
  • Омръзнало ми е от тях! Не хора, а мравки!
  • Усмихвам се ядно на поредното прекрасно стихо! Толкова често виждам тази практика в действие!
Propuestas
: ??:??