28 oct 2019, 7:54

26.10.2019 

  Poesía » Otra
389 0 0

Отиде си тя - забавата станала мъка и тъга, 

​​​корените си, душата, вечно в окови поставя, 

бяга и пред очите си слепи, коса посивяваща мята. 

 

Яна, събуди се... Виж се - дъждовно небе, 

тъжно дете, изкипяло джезве, изгуби ли своите цветове? 

Станала си тумор от страхове... 

 

​​​​​​..... 

 

Дълбая надълбоко в корените на Смъртта. 

Родена към самият край на пролетта, 

дойде ли краят, зная, ще ме оставиш сама. 

 

И ако може да се обадя, на тази, която бях, 

в слушалката силно да ѝ изкрещя:

"Спри да бягаш, стой, натам път няма!"

 

Палачи пламенно ме чакат, 

с ехидни усмивки ме закачат. 

В средата на разстрела, мен.. 

моята.. 

душа.. 

​​​​​​... 

куршумите сърцето ми докачат.. 

​​​​

​​​​​

​​​​​

 

© Без Име Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??