11 nov 2017, 8:39

******* 

  Poesía » Verso libre
501 0 1

Obra no adecuada para menores de 18 años

Ако имах сила,

бих натупал аз живота

тъй превзет.

 

Малко власт да имах,

бих разцепил

девствената ципа

на срама.

 

Гол бих тичал

по тревата.

 

За доброто на човека,

дявола

ще хвана за рогата.

 

Искам да съм някой,

искам да съм силен.

 

Ала никой съм,

обикновен човек съм

 

От спукан капут роден.

 

Слаб съм, беден съм...

седя си вкъщи

и засрамено през сълзи

 

смъркам си сополите.

 

Грешник съм,

понякога на Господа 

се мръщя.

 

 

/Манчев/

© Христо Манчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Еее,Христо!Дойде ми малко в повече!Недей тичай гол,моля те!
Propuestas
: ??:??