И шепот, и сподавен вик - една тъга, която ме намира
прибира ме в горчиво-сладък миг,
ограбва ме, отнася ме, умира...
И една молба, копнеж по края
ловко в мрежите си ме оплита,
шепне ми истории за рая
дебне ме, преструва се, отлита...
в далечината се задава режисьора,
смело носещ бури, пламъци, игри
и събира ги в душата на актьора
и във хилядите негови съдби...
и репликите сто пъти повторени,
наизустени до последния куплет,
не значат нищо, празни са, прогонени,
повяхнали цветя във някога красив букет...
© Теодора Todos los derechos reservados