От небето - бял овен,
баба Зима стриже вълна...
Вятър гвоздеи кове -
сто чувала студ напълни!
И реката ужким спи
под юрган от кози кожи...
А пък старите липи
фъфлят, че без чай не може.
Към небето дим пълзи
и на борина мирише...
Плачат котки без сълзи -
по гърба ми лазят мишки.
Мен нослето ме сърби...
Вънка крушка ми намига.
Голи циганки - върби
пеят новия си сингъл!...
© Кирил Кирилов Todos los derechos reservados