Свети Петър
Бюрократ с тефтер,
който се хващал
за нрава ти чер
и те запращал
в горящия ад?
Ако туй е така,
то целият свят
ще топли крака.
Спор
Огън, който се подклажда
и гори дорде открит е −
там се истината ражда
или сбиват се страните.
Съсед
Лош или добър комшия,
що гаси или пък пали.
Но покана за ракия
да откаже той? − Едва ли.
Смях
Туй, което мойта рима
се опитва да направи
със човека, който има
чувство с нея да борави.
‘А дано да е успяла
вам усмивки да даде.
Хайде, вземам химикала,
че и друга ми дойде.
Съвет
Това, което не приемат
жена, тийнейджър и глупак.
Дори кога идея немат,
на своя нюх разчитат пак.
© Марин Цанков Todos los derechos reservados