Светът превърна се в бунтовник клет,
светът на съвест каузата изгуби.
Без жал от днес - настръхнал и проклет
сили губи в сметки ежедневно - груби...
Светът достойнството с неверие смени,
апостоли - с двулично - мазни лицемери.
Мъже застават до мъже - жените до жени,
в духовни обреди несъразмерни...
Светът в пародия на безчовечност влезе днес,
възпял чернилка, грях и поривът покварен.
Мир измолва анонимен ангел на адрес -
адрес сгрешен. От вражески куршум опарен...
И мисля си: Какво ли пазя, като добродетел аз!? -
смразена пред издигната обител сатанинска.
Прекръстих се невидимо в забулен от луната час,
с вяра във доброто. Вяра мъничка, но истинска...
Светът ме гледаше с окръглените си от зло очи,
светът поиска с мрак и пустота да ме заплаши.
Не мигнах... Взех от слънцето последните лъчи
Да се опълча ли!?Дали съм толкова безстрашна!?...
Мими Иванова
© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados