20.06.2023 г., 12:35 ч.

*** 

  Поезия
160 0 0

 

Светът превърна се в бунтовник клет,

светът на съвест каузата изгуби.

Без жал от днес - настръхнал и проклет

сили губи в сметки ежедневно - груби...

 

Светът достойнството с неверие смени,

апостоли - с двулично - мазни лицемери.

Мъже застават до мъже - жените до жени,

в духовни обреди несъразмерни...

 

Светът в пародия на безчовечност влезе днес,

възпял чернилка, грях и поривът покварен.

Мир измолва анонимен ангел на адрес -

адрес сгрешен. От вражески куршум опарен...

 

И мисля си: Какво ли пазя, като добродетел аз!? -

смразена пред издигната обител сатанинска.

Прекръстих се невидимо в забулен от луната час,

с вяра във доброто. Вяра мъничка, но истинска...

 

Светът ме гледаше с окръглените си от зло очи,

светът поиска с мрак и пустота да ме заплаши.

Не мигнах... Взех от слънцето последните лъчи

Да се опълча ли!?Дали съм толкова безстрашна!?...

 

Мими Иванова

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??