15 ago 2007, 21:24

* * * 

  Poesía
540 0 1

,,И лилиите, дланите ти взели,

и ригана, косите взел , гълчах.

От срам червени и от мъка бели,

на тръни рози тръпнеха от страх.’’

 Шекспир,  ,,Сонети''

 

Понякога ще се налага да минавам

край цветарници на път за работа.

Не ме остави с неутрално цвете,

тъй много са ти подарявани.

 

Ще мина бавно, поглед ще извърна;

те подиграват обичта ни попреминала.

Когато дойде спирката да сляза,

цветните лица ще са отминали.

 

© Рая Деянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??