Животът справедлив ли е,
или не е?
Та как да уловиш ти
тази граница неуловима?
За едните - щедрото небе,
за другите - илюзия необяснима.
И питам се:
- На този свят
какво е жаждата неутолима
и има ли мечта непостижима...
... А може би това са някакви брътвежи,
ох, как добре дошли
за всякакви невежи...
Но нека да погледнем в тъмнината,
дали ще дойде даром светлината?
Ще казвам аз,
ще казваш ти
и както слънцето през облаци намира път,
така и истината търсена ще се роди.
© Джена Раздатович Todos los derechos reservados