4 мая 2013 г., 11:06

...... 

  Поэзия
383 0 0

Животът справедлив ли е,

или не е?

Та как да уловиш ти

тази граница неуловима?

За едните - щедрото небе,

за другите - илюзия необяснима.

И питам се:

- На този свят

какво е жаждата неутолима

и има ли мечта непостижима...

... А може би това са някакви брътвежи,

ох, как добре дошли

за всякакви невежи...

Но нека да погледнем в тъмнината,

дали ще дойде даром светлината?

Ще казвам аз,

ще казваш ти

и както слънцето през облаци намира път,

така и истината търсена ще се роди.

© Джена Раздатович Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??