25 oct 2011, 16:09

* * * 

  Poesía » Filosófica
336 0 2

Магията на писането

 

В тоз живот на тебе се обричам

и ти си продължител на ръката.

В тайните ти искам да надничам,

завинаги дълбоко в сетивата.

 

Чрез теб видях два свята поотделно.

Ти грееше над каменната нощ.

Чрез теб разкрих загадки безпределни,

в словата има чудно страшна мощ.

 

Режисираш всяка дума, всеки трепет,

сред бурите, житейските моменти.

В простора на човешката душевност

твориш мелодия с различни елементи.

 

 Думите подреждат се в картини.

Многоцветна, многолика композиция.

Красотата на словесните предели

обогатяват всяка творческа амбиция.

 

Щом отваря се прозорецът към словото,

сълзи от радост бликат без съмнение.

По-скъпи от постелята на златото

и по-кратки от мига на сътворение.

 

Щом върна се към писаните размисли

и смело вдигна взор към хоризонта,

реално оживяват всички радости,

а речта ми преоткрива сто акцента.

 

 

1 ноември 2009 година

с. Драгоево

 

 


 

© Галена Върбева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??