В тази спяпа нощ,
когато мракът е вече пристъпил,
аз губя своята мощ
и се надявам идният ден да пристъпи.
Денят бе зъл, мрачен
и пълен с разочарования.
А въздухът, така прашен,
пробужда в мен стенания.
Защо Земята е толкова мръсна
и хората гледат да са като нея,
но не се чувствам длъжна
тяхната песен и аз да запея.
Гледам аз да съм добра
с моите дружки,
а те ми забиват нож в гърба
и от мен остават само стружки.
Така се въртял светът -
едни обичат, други мразят
и забравят те смеха,
заети своите нужди да пазят.
Скъпи хора, променете се,
вие не виждате доброто,
защото пътя му пак е заел
"Негово величество - злото"!
© Радост Мънева Todos los derechos reservados