6 may 2021, 18:23

Не се страхувай 

  Poesía
315 4 12

Не се страхувай.

Аз съм много близо

със цялата закрила на Земята.

Под кръпките на вехтата си риза

сърцето ми е цялото от злато.

Освен това за теб е претуптяло

тъга и страхове, и безтегловност,

макар под ключ в човешкото ми тяло

сега се чувства искрено и волно.

Не се страхувай. Ден ни е – за смелост,

ръката ти треперещата ще хвана,

защото “утре” днес ни е отнело,

защото утре може да ни няма.

По пътя има трудности и болка,

земята е загадъчно неравна,

но можеш с мен да стигнеш нависоко

единствено защото си повярвал.

 

 

 

 

 

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??