8-МАРТЕНСКО
Плиснах шепа надежда на лицето,
разресах се със гребен от мечти,
изчистих струпаната болка в сърцето,
набрах букет от слънчеви лъчи.
Гласа вземах от малка чучулига,
от пъстра пеперуда взех крилата,
политнах, докъдето поглед стига,
със песен и усмивка на устата.
От пролетния цвят със аромата
поръсих себе си като с брокат,
облякох дреха, шита от цветята,
и цяла се изпълних с благодат.
© Нели Todos los derechos reservados