30 nov 2017, 16:31

*** 

  Poesía » Otra
442 1 4

С изнесен неподправено фалцет

Една усмивка спира на вратата.

Аз още съм едва на петдесет

С надежда слънцето да е в средата.

 

Не зная колко ще вървя напред

Усещам  мълниите падат близо

И вече знам защо на петдесет

Е леко вехта новата ти риза.

 

Трагедия ли е съдба не зная

Напусна ме обаче младостта

Тя много ме ревнуваше накрая

За изневерите ми с мъдростта.

 

И обеща ми да не се завръща.

Отскоро е на другата мансарда...

Усмивката почака вездесъща

И гмурна се в шума на булеварда.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??