Би ли си дала шанс, когато
иде нощта - блудница
Всичката ти топлина да прибере.
Би ли си дала шанс, когато
Късат ти се струните,
И думите не стигат
И боли душата ти -
До синьо.
От вярване
Разкъсана
До провал.
Би ли си дала шанс, когато
Всеки изгрев с кинжал прекъснат е
Като клонка от дърво
Като листо в есенния смог
Би ли се предала
Би ли паднала
Би ли помълчала -
Тиха
безименно
Тъй както пада листо
В тихата есенна пръст?
© Maria Radeva Todos los derechos reservados